nedeľa, 5 decembra, 2021

Kuriatková polievka s mrveničkou

Posledné články

Kuriatková polievka s mrveničkou

kuriatková polievka s mrveničkou
kuriatková polievka s mrveničkou

 

Kuriatková polievka s mrveničkou je veľmi zdravý a chutný pokrm pre každý deň alebo len tak na zahriate. Ide najme o jednoduchý recept na prípravu. Táto polievka vám nezaberie viac než 20 minút vášho času. Preto je na mojom zozname najlepších polievok.

Ingrediencie ktoré budete potrebovať na prípravu sú:

  • červená paprika,
  • kuriatka
  • olej
  • soľ
  • maslo
  • múka – hrubá
  • vegeta
  • rasca
  • čierne korenie
  • mrkva
  • petržlen
  • petržlenová vňať
  • vajíčko

Kuriatková polievka s mrveničkou – potup na prípravu

Kúpime si alebo nazbierame v lese kuriatká, ktoré z rukami porozdeľujeme na menšie kúsky. Následne ich popražíme na olivovom oleji, niekto to robí aj na masle s kúskom oleja. Je to úplne na vás ale aj to robím na oleji.
Neskôr pridám jednu lyžicu hrubej múky (ja niekedy dávam polohrubú. Je to na vás). Jednu dve minútky orestujeme a dáme panvicu na bok. Potom pridáme trocha sladkej papriky na dofarbenie. Nech to roste vyzerá a zalejeme vodou. Pozor nedávajte zimnú vodu do horúceho oleja.

Následne to trocha dosolíme vegetou (odporúčam pdoravku, poľská vegeta je hnus) možme pridať aj bujón, soľ a rascu. To všetko povaríme na miernom plameni cca 20 minút.
Potom zoberieme zeleninu, ktorú nakrájame na kocky alebo pol mesiačiky. Tú pridáme ku kuriatka a pomaly varíme všetko spolu.

Potom si musíme urobiť cesto a to spravíme z múky a vajíčka a pridaním štipky soli. Zoberte strúhadlo na jablká (to čo má oválne dierky nie pásik) a spravte také tenké pásiky.

Bolo by dobré aby to cesto trocha odstálo najlepšie jeden deň. Avšak ak ste si to cesto nepripravili dopredu tak to by nemal byť problém. Môžete použiť aj cesto, ktoré si pripravíte teraz a dáte ho na pár minút vysušiť do rúly. Ktoré necháte jemne pootvorenú aby sa odparila voda z cesta. Vysušte ho tak jeme do tvrda, ale tak aby sa sním dalo pracovať.

Následne toto cesto na nazýva mrvenička, ktorú dáme do polievky a pomaly dovaríme.
Celú polievku potom zalejte do vrchu vodou a nechajte variť. Následne dosoľte a proste dochudťe to podľa seba.

Niekto pred podávaním dáva nasekanú petržlenovú vňať do taniera.
Dokončenú polievku spoznáte podľa toho že vám cestíčko začne plávať na vrchu. Ochutnáte všetky prímesi a ak je fakt všetko jemné a chutné tak môžete začať jesť.

Prajem vám dobrú chuť. Odporúčam vám tento skvelý recept: Polievku Írsku

Môžete skúsiť aj: Zeleninovú polievku s mrveničkou

[lwptoc]

  Vyhlásenie: Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Picus Capital. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Picus Capital nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku.

Viac článkov

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Posledné články